The bells where ringing out for Christmas Day

Så har Julafton förflutit!

Kollade på dvd:n från Per Gessles konsert på Sjöhistoriska 12/8. Vilken jävla bra avslutning på en stundtals bra kväll. Naj fyfan va underbar han är <3 : )

Och äntligen årets första glögg! najs!

FAST DET REGNAR SÅ ÄR HIMLEN MÄRKLIGT BLÅ!
FAST DET ÖSER NER ÄR HIMLEN GALET BLÅ!
OCH
ALLA TANKAR BANKAR BARA PÅ OM DIG ÄNDÅ!


Best wishes,


24/12


Då var det Julafton då!
GOD JUL ALLESAMMANS <3 : *

Jaha.

Jaha. Då var man trött med ont i huvet då. Men det är inget att haka upp sig på, jag ska ju til IKEA!

Börjar längta till sportlovet (men My, först ska det ju vara Jul och allt) ...

Idag ska jag nog även göra en mysig jul-spellista på ipoden. Det ska vara bra Julmusik där, så man slipper skit som t.ex. "Last Christmas".

min hand i din hand när kapporna vänder efter vinden


Stå vid min olåsta dörr,
i rakblad av billjus från gatan
Ditt ansikte blekt,
nästan grymt
Det ekar i trapphuset,
droppar från fingrana

Allting går igen, kommer tillbaks
En dag ska alla skulderna betalas

Och du vet jag har rätt,
jag har rätt, du har fel
Har inte tid med all din skit
Ja ja, jag vet vad vi förlorat,
och jag vet att du vet
Jag har rätt
Jag har rätt, du har fel
Hur kan det spela någon roll?
Framtiden är ändå utom räckhåll för oss

Säg nånting, säg nånting nu
Du vet att jag får panik av dina tårar
Gör nånting,
gör nånting nu
Förstör nånting
Slå mig, förstör nåt,
jag överlever

Jag skulle alltid vara den som stod bakom dig
Jag skulle alltid svara när du kallade på mig
Jag skulle alltid vara den som vaktade din rygg
Du skulle alltid, alltid vara..

Den som går igen, kommer tillbaks
En dag ska alla skulderna betalas

Och du vet jag har rätt
Jag har rätt, du har fel
Javisst, så längtar vi tillbaks
till allt vi ljög om att vi gjorde
Och jag vet att du vet jag har rätt
Jag har rätt, du har fel
Hur kan det spela någon roll?
Framtiden är ändå utom räckhåll för oss

Jag hatar mig själv för att jag postar det här, just nu. Men jag vet inte vad jag ska ta mig till. Varför finns det inget sätt att uttrycka sig på som gör rättvisa? Som sagt hatar mig själv för att jag postar det här en dag före jul...

Dan före dan före dan...

... och nästan (nästan!) alla klappar färdiga. Och pengarna räcker nästan (nästan!) inte. Idag tog jag dock risken och köpte lite till mig själv. Ett rött läppstift (mitt gamla som jag snodde av mamma är borta) och löspuder (så att jag kan bli snövit : *  , sorry Bex <3 ). Fick också en ögonbrynspenna (och raggisar och noblesse) av Clara så nu kan jag bli riktigt fin ; )


Även fika med Mimmo och Bror på NK. Det var najsigt!


Är hungrig nu. Men okej gott folk, lite propaganda inför julen: Ät Mer Vegetariskt! Skinkan är ju ändå inte god!


hm

hmm... fredag, första riktiga dagen på lovet.

Känner för att skriva några rader men vet inte om vad. Kanske är det värt att nämna att jag köpte ett par klappar idag. Weeei! Kanske ännu mer värt att nämna att några *host* inkräktar på mitt område. JAG HAR ENSAMRÄTT PÅ JULKLAPPAR I TÉ-FORM!

seröst, trist kväll.

"Det är ett faktum att arga kulturtanter är bättre på att skriva sagor än Svenskt Näringsliv" / Teo

Julklappsshopping

Angående Svenskt Näringslivs annons som publicerades i DN måndagen 10 december. Läs även hela annonsen i PDF-format.   Malin Ullgren berättar "Sagan om gubben med råbiff i hakskägget".   Grafik
Läs hela annonsen här.
Läs
 
/content/1/c6/72/36/17/annons153hake.jpg
 
 
  Det var en gång en förening för rika män och så några kvinnor som männen hade släppt in på nåder, lite med tanke på konferenser och firmafester och sånt. De älskade att äga. De ägde tillverkningsindustrier och tjänsteföretag, de importerade billiga produkter från lustiga nationer, vilkas innevånare hade besöksförbud på den europeiska kontinenten.

De sålde vidare de billiga produkterna till priser anpassade efter farbrödernas egen marknad, och du store tid vilken avans det blev! Ingenting till barnen som tillverkade varorna, men farbröderna i Kapitalistisk Front (reaktionär) blev desto rikare för varje dag som gick. Det var härliga tider, sammanfattningsvis.

Farbröderna i KF(r) såg bara ett moln på den mjölkfärgade vinterhimlen och det var de sjuka tendenser som puttrade i hjärtat på folket i landet, understödda av dagstidningarnas kommuniststyrda kultursidor. Folket hade fått för sig att det eventuellt kunde vara lite orättvist att köpstyrkan i deras del av världen var beroende av fattigdomen i andra delar av världen. Att en ohejdad produktion och konsumtion eventuellt, eventuellt hade negativa effekter på miljön. Kanske kanske så negativa att det var dags att tänka om. På Söder i Stockholm hade till exempel en kulturarbetarfamilj valt att köpa ett begagnat dockskåp på Blocket till sin lilla dotter i julklapp, i stället för att köpa ett nytt på Faetter BR.

Ryktet om dessa konsumtionskritiska varbölder på samhällskroppen nådde männen och på nåder-kvinnorna i KF(r). "Vettlöst, sanslöst, skamlöst" vrålade ordföranden i föreningen. Råbiffen sprutade ur munnen på honom och fastnade delvis i det hakskägg han anlagt i samband med Percy Barneviks storhetstid på 80-talet. Han föll ihop och grät så bittert som bara den kan göra som är orolig att julhandeln ska landa på samma nivå som föregående år, i stället för att sätta ett nytt ångestdämpande rekord. För en lönearbetare kan det möjligen vara lite svårt att förstå hur relativt oskyldiga tankar om rättvisa och miljöhänsyn kan väcka en sådan avgrundsreaktion hos någon. Men då ska man komma ihåg att ägarna av produktionsmedlen hade byggt upp en klinisk paranoia gentemot kulturjournalister alltsedan 70-talet.

När tårarna var slut vaknade vreden åter hos ordföranden. I detta lilla svenska medielandskap befolkades alltså kulturredaktionerna enbart av bekännande stalinister. Hur många konsumtionskritiska notiser och annonser eller vad fan det nu var de kallade skiten de producerade hade inte uppmanat folket att sluta köpa saker och åka mindre flygplan? Ordföranden misstänkte att det bara under det senaste året hade skrivits en miljon, kanske uppemot en miljard texter, som alla syftade till att slita brödet ur munnen på honom.

Han reste sig upp och skrek efter den papperslösa kärringen som städade hans kontor. "Hämta min rock, nuuu!" Hon backade ut ur rummet, så som hon var tillsagd att göra av respektskäl, slog bakhuvudet i dörrposten och försvann ut i korridoren. Strax var hon tillbaka, kånkande på hans kanelfärgade ullrock och korallröda basebollkeps med skinnskärm.

Nu gällde det hans liv, hans pengar, allt han trodde på. Han började med att sjösätta en annonskampanj som skulle gå på helsidor i tidningarna, en underbart sedelärande och djupt skuldbeläggande historia som han kallade "Sagan om gumman som handlade för lite". Därefter åkte han hem till familjen på Söder, de som hade köpt ett beggat dockskåp till sin lilla dotter. Han brände ner den tillväxthämmande leksaken och väste till den skräckslagna familjen: "Det här ska väl lära er en gång för alla!"

Vill bara dit igen


Igår åkte jag tunnelbana hem med Jonis, Samuek och Isak. Vi började prata om Spanineresan och blev  nostalgiska (i alla fall jag) så jag var bara tvungen att posta den här fina bilden på på oss på stranden i Málaga.
KSR-screw, jag saknar er.
fan va snygga vi ?r - jag ?lskar min klass

Till "Frida"


Här är Aragorn, hästen vi provred : )

image4

12/12-07

Följande säger Jakob angående dagen den 12 december 2007:

" we shall remember this day as the day julia got officially owned."


Beebiz (?) :D

Angående Aragorn, häst i Linköping vi var och provred idag:

Jättesöt och jättemysig häst. Personlig! Inte helt hundra i bjudningen dock : /

Vi får se vad tiden utvisar. Om mamma vill så kommer vi nog att pruta. Men jag gillar honom, och när han ska hämtas in från hagen lyssnar han till ' Bebiz ' :)

* R E K O R D *

Igår slogs rekordet för antal sidvisningar på bloggen. 23 stycken *jubel&applåder*.
Och jag är inte skyldig till nån av dom!

Söndag i sängen?

Nej. Imorgon, söndag, ska jag nämligen till Linköping där jag och mamma ska provrida en häst, "Aragorn". Född 1998, typ skäck, gillar att hoppa och allmänt snäll osv. Hoppas att den är lika fin som på bilden!

Ska alltså gå upp hyffsat tidigt, men detär bara bra. Annars kommer jag aldrig kunna somna imorgon. Puss.

Men eeeeeeeeelskling då!

Haha Anna sötnos, jag har inte haft så många samtal med dig av den här typen. Hoppas att du har FETT KUL i Norrköping XD

tystnad, tunnel, avfart

Idag var jag på Raketen. Kulturskolan Raketen, världens genom tiderna bästa skola. Under nåt åt av mitt liv var den mitt andra hem. Kanske andra famlij. Tio år spenderade jag där. Hursomhelst;

Det var jättekul, som vanligt. Var där även igår och det var också trevligt. Det som var annorlunda idag var att det blev lite mycket nostalgi, avundsjuka, hemlängtan. Att titta på filmerna - bl.a. den som "dokumenterade" årets niors resa till Spanien - fick mig att vilja vrida tillbaka tiden. Jag minns när det var vi som gjorde fjortisfilmer som ingen förstod, och när vi garvade ihjäl oss till internskämt när alla andra var fett uttråkade, och jag saknar det!

Tårarna var i ärlighetens namn inte helt långt borta då.

Inte för att jag inte trivs på GG, men jag vill bara tillbaka till Rocket.

Lämnade Anna på tåget - ha det bäst i Norrköping! <3

Pyntade hos Biztro (med måttligt resultat) och kollade senare på "Two weeks notice". Har sett den filmen förut, men den är gullig och därför värd en kommentar i bloggen.

Ikväll (fredag kväll!) får jag väl hålla till godo med deppmusiken. Trogen vän, garanterad effekt.

Allt är förstört, allt är bränt

En bänkrad i en rastlös sen april
Jag tittar över axeln och ser dig blinka till
Jag kan få dig när du vill
En vind blåser skräp längs korridoren en sista gång
Och du & jag håller andan och håller händer i språnget
Det är inte så långt hem

Än finns det tusentals tårar kvar
De var dina att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken du har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen passerar vi deras gränser

Minns du vår blodsed, våran lag?
Vårt dumma korståg mot en lika korkad stad
Jag minns allt, som naglarna mot glas
Men du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt
Men jag ser på din ängsliga hållning, din jagande blick att de känns
Att det är långt hem

Och snart finns det inga tårar kvar
De var våra att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken vi har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen sätter du själv dina gränser

Den där pojken jag aldrig kände
Som gick på gator jag aldrig såg
Och tänkte tankar jag aldrig tänkte
Under ett tunt och flygigt hår

Och alla känslor slog och sprängde
Hela vardagen full med hål
I en tid då inget hände
I en stad som alltid sov

Men älskling vi var alla en gång små
Ja, vi var alla en gång små
Ja, vi var alla en gång små

Jag kastar stenar i mitt glashus
Jag kastar pil i min kuvös
Och så odlar jag min rädsla
Ja, jag sår ständigt nya frön

Och i mitt växthus är jag säker
Där växer avund klar och grön
Jag är livrädd för att leva

Och jag är dödsrädd för att dö

Men älskling vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö

Vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö



Lucia : )

Lucia idag!
Klart som fan att jag ska till Raketen klockan fyra <3

Jag hade Marlon igår, snacka om att hästen är annat än vad man trodde : )

Åt lussebullar till frukost, det är typ hög vintermysfaktor på det. Vi bakade (mamma bakade och jag rullade lite) igår. Jag åt, drack havremjölk och tittade på scrubs!

Typ läsa?

Jag ska läsa "The jungle books" av Rudyard Kipling (Djungelboken) på Engelskan. Det ska bli kul.

Det roligaste var ändå Julias tabbe när vi lånade böckerna. Hon har gjort bort sig för evigt, säger hon.

En vecka!

En vecka till jullov.

Ja. Ni såg rätt. För säkerhets skull, så att ni verkligen förstår, tar jag det en gång till:

En vecka till jullov!

Om tiden vill ifatt... ?

Igår har jag kommit underfund med följande:

1. Farsta är en enda stor lerpöl
2. Jag tycker verkligen inte om Hökarängen
3. Om jag inte får se filmen "Resan till Melonia" snart typ dör jag. Den är så fin!

Idag kom jag underfund med följande:

1. Att det är väldigt tråkigt när ingen (nästan) kommenterar. Jag ser ju i statistiken att det finns dom som läser!
2. Att om en vecka och en dag är det jullov och det är nästan för bra för att vara sant!


Men typ yeeees

ingen processhandledning : )

Ska hämta kentbiljetterna idag! :D

Projekt.

Projektarbete typ nästan hela dagen. Marabou mjölkchoklad ska synas i sömmarna och alla mörka hemligheter det skenbart snälla och goda företaget gömmer ska avslöjas.

Avslöjande 1:

Kakaobönorna kommer främst från elfensbenskusten, ghana och andra länder i västafrika. Dåliga arbetsförhållanden, låga löner pga. det sjunkande priset på kakao, och barnarbete!

Avslöjande 2:

Marabou Mjölkchoklad innehåller bensin!

Mer, och lite bättre underbyggd, fakta kommer med tiden.

Värt att nämna?

HEHEM! *Diskreta hostningar*

Jag har från och med nu även en chokladkalender. Lite sent, det medger jag, men och andra sidan; jag får äta nio  bitar idag!


Typ oj-vad-mycket-nya-grejer-dag

Jag har bytt det jag fick i födelsedagspresent nu, fast jag sparade de pepitarutiga jeansen. Dom var för sköna!

Följande har alltså införskaffats idag:

En svart/vit-randig typ klänning/tunika/top
En röd kofta
Svarta stickade leggings
Ett par mörkblåa cheap monday-jeans
En ny kam (vart tog den förra vägen? :S )
Glittriga hårspännen, två silver opch två svarta.
Rött nagellack (det jag har nu tar ju flera dar på sig att torka!)
Puder-padd (börjar tröttna på borste)
Svarta affishlister till två affisher (för att mitt rum ska bli finare än finast!)


Provade ett par svarta, lite Lilla My-inspirerade, kängor som mamma typ tänkte betala (!)´, som faktiskt var fina men det får vänta lite. Vet inte om jag skulle använva dom + att man måste ha jacka osv. som passar till (mamma..? )

Såg också en JÄTTEfin yllekappa som var på rea. 799 kr, så om mamma är på humör, kanske.

Skönt att höra, bästisanna <3


Och chokladpralinerna jag fick av farmor är goda. Och havremjölk får en att må bra.


Typ söndag, typ ledig dag, typ "dags-att-fixa-julstämning"-dag

Grattis alla annor på namnsdagen!

Det positiva i att vara sladdbarn, lättnaden i att ha syskon som alltid varit 7-9 år mognare än en själv.

Anna <3


And from your lips she drew the hallelujah

Luciashow idag! Jag och Elin sjöng (pausunderhöll) typ 6 låtar. Resultatet var i alla fall godkänt med tanke på att vi började öva på riktigt i torsdags (iförrigår!) och inte hade världens bästa sånganläggning direkt.

Synd att vi missade lite på slutet av hallelujah, typ hjärnsläpp eller nåt!?!

Nu är det mat, och jag är grymt hungrig för att jag inte har ätit sen frukost. Förutom lite då kanske.
Jag sk aträffa bex sen! <3

Mest LOL EVER (jag vet, jag är också emot det uttrycket men, men..)

Kolla in den här videon, och få kroniskt skrattdamp. Seriöst.

Så sjukt kul. Bara. :D

Onsdag :)

Idag är det onsdag. Ridning. Hoppning. Undrar vem jag ska ha.

Okej, jag ska skriva en novell. Inte på eget initiativ, men på skolans. Kom igen, kommentarbomba med tips! :)

:)

Jag har biljetter till Kent i Norrköping och Uddevalla! :)

Stockholm International Horseshow i helgen, jobbade där fredag-lördag. Det var jätteskoj, haha! Kommer nog att sakna det lite och längta till nästa år. Och man blir ju så fett ridsugen, och det är ju tur att vi har hoppning på onsdag! :)

Idag: fika på string med Jelly, Felicia och Zoë. Stallet och Bex <3

typ sjukt trött dock efter få timmar sömn i helgen, och endast 3-4 st idag. Orka sömnproblem liksom. Ska även nämnas (okej, liite reklam skadar väl inte) att min bror har gått och blivit krönikör. Kolla in debuten här.  Like?

RSS 2.0