Vilsen som en flykting i sitt barndomsland

Det blev ingen Winnerbäck i lysekil. Annars kan jag checka av hela listan i det senaste inlägget. Sedan dess har jag dessutom hunnit med ytterliggare en vända till gotland, vilket var bra för båda det ena och det andra.

Istället blev det Winnerbäck på Zinkendamms IP, vilket trots regn och blåst hade sin charm.

Gotland + Håkan med Anna
Wisby Strands klubbscen, den veckans finaste kväll. Det var hur mysigt som helst. Värt att nämna är att det var Stockholmsveckan i Visby och en och annan brat gärna ville komma och fälla en kommentar och att Hellström möjligtvis var homosexuell och definitivt inte manlig som dom (med backslick, pikétröjor och jackor med texten "stureplan on tour") samt att idol-Danny passerade ett antal gånger endast iförd en handduk. Håkan himself kom också förbi i kön, tilsammans med labbe som hade på sig ett par superheta shorts á la micke syd.

Håkan + Kent på Sofiero slott, Helsingborg
JA, det är sant. Vi tog tåget till Skåne för se och lyssna på dessa gudagåvor, och, skrämmande tanke, jag tyckte faktiskt om det! Jag hade i väntan på de andra ca tre timmar för mig själv att promenera runt i det jag trodde var nazist-staden nr 1, men faktum var att jag redan efter tjugo minuter kom på mig själv att tänka "hit skulle jag gärna åka igen". Det visade sig alltså att Helsingborg faktiskt är en fin stad, trots att alla pratade skånska och att man faktiskt såg Danmark därifrån! Det ska även sägas att jag var tvungen att prata engelska för att ta reda på när en pizzeria stängde, vilket jag ser som det yttersta beviset på att Skåne faktiskt inte är en del av Sverige!

Fick grymt bra platser och två underbara konserter. Vad mer kan man begära? För några timmar var sommaren komplett och jag insåg att jag helst av allt ville att skolan aldrig nånsin skulle börja igen. Tack Håkan, Tack Sami & kent, tack tjejer <3

London...
... var varmt, trångt och smutsigt. Vi hade stadens hetaste dagar dittills i år och gatorna var så fulla av människor att man knappt kunde ta sig någonstans alls, men trots det blev det ett mysigt besök! Under min tredje trip till London hann jag med en hel del. Åt på många mysiga restauranter och hann vara både turistig och kulturell. Det jag kan rekommendera starkast är en ståplatsbiljett till någon av uppsättningarna på Shakespears' The Globe - teatern som är byggd näst intill exakt som dess föregångare under renässansen (som självklart brann upp). En sådan biljett kostar endast 5£ och innebär visserligen 3 timmars stillastående, men det är det värt. Jag och M såg King Lear, vilket var en spännande upplevelse!

Annat obligatoriskt på en Londonresa är ett besök på Portobello road-marknaden och på alla museum som är gratis där. Åka dubbeldäckare, promenera i parkerna, äta polo - the  mint with the hole och shoppa.

RSS 2.0