Ner på systemet

Vi har nyligen diskuterat och jobbat med rättvisa i skolan hade igår någon slags slutuppgift. Av en händelse snubblade jag över en artikel på en nättidning som gjorde mig så upprörd att jag faktiskt fick inspiration till ämnet. För det första tycker jag inte att det passar en liberal att vara för offensiv (även om det kanske inte är så relevant) men inte minst tycker jag det är fantasilöst att kritisera stalinismen nu på 2000-talet om man inte kommer med en ny infallsvinkel. Att motargumentera en centraliserad politik som kritik mot socialismen vittnar om att man är dåligt påläst och då är det synd och skam att layouten är högst tvivelaktig.

Övriga ämnen som behandlades under (går)dagen:

 - Vilken stad bodde egentligen Alladin i?
Eller rättare sagt, (vi vet ju att han bor i Agdrabar) vilken stad är förlagan? Skulle kunna vara Bagdad, eller är det nån längre söderut?
 - Vilket material är hans byxor gjorda av?
Mjuk- och följsamheten ger sidenvibbar, men å andra sidan ter de sig rätt solida och slimmar sig längs låren eller fladdrar i vinden. Förslag har inkommit om råsiden.
 - Har man med sig egna blöjor i ryggsäcken när man går på dagis?
Den var mer lättbesvarad, men det kan j vara olika för andra och det är onekligen intressant.
- Vilket land i Norden har egentligen störst mindervärdeskomplex?
Man skulle kunna tro att det är Norge, efter 100 (hur många det nu var) år av svenskt förtryck, men Island är en stark kandidat eftersom allt som är isländskt nu claimas av Norge eftersom det "var norskt från början".

Idag var jag i alla fall i Hallonbergen och det var verkligen inte meningen.

Don't build your world around volcanos melting down

Kanske är det tur att det jag skrev igår aldrig publicerades.
Nu skriver jag fina saker i stället och uttrycker mig efter en extremt bra och/eller dålig dag.
Det är helt otroligt vilka underverk jag skulle kunna åstadkomma om jag bara hade ett liv

I'm not sure of anything with you

Grattis Håkan till årets priser!

Livet är osäkert, ät dessert först!

Läser just nu Allt av Martina Lowdén. Intressant bok  i dagboksfrom som jag osökt jämför med Winstons dagboksanteckningar i 1984 och konstaterar likheterna. Musikaliska, mer eller mindre maniska. Så där som jag själv vill vara, eller tror mig vara ibland.

Tilläggas bör även att Åre nu är bokat och att det blir ett fett värt sportlov att se fram emot, där det förhoppningsvis ryms även Håkan och Västerås. Och, som jag inbillar mig, konstant berusad lycka. Även den kommande helgen blir fin, med Cariya, hoppkurs, sällskap och allt som hör till.

Slutligen ett tips om det som har roat mig, och oss, den senaste veckan. På spåret-spelet finns på programmets sida på svt.se och är ett så värt tidsfördriv! (även om vi nu kan allt utantill). Länk kanske kommer framöver.

RSS 2.0