Livrädd för att leva, dödsrädd för att dö.

Höstångest är ett vanligt fenomen hos oss människor i dessa dagar. När skolor, jobb och vardag är igång igen inser vi att det blir kallare och regnigare för varje dag och har svårt att skymta ljuset på andra sidan vinter och mörker, men förhoppningsvis leder det till att åtminstone några riktigt lever ut sommarens sista skälvande dagar.

Vi är dock inte de enda som drabbas av detta. En annan art har mer irriterande än någonsin förr visat på ett växande behov att hävda sig - myggen! Efter att ha legat på latsidan en hel sommar ska de nu synas, höras och kännas, gärna överallt samtidigt. Någonting har förändrats sedan förra årets generation mygg. Troligtvis beror det på att årets mygg sitter på en kunskap som är helt ny för myggen. På något sätt har de kommit över vetskapen om att de om några veckor faktiskt ska dö.

Detta är den enda rimliga förklaringen. Myggorna har drabbats av den klassiska dödsångesten. De vet att de inte kommer leva länge till och tar därför alla tillfällen de kan att äta så mycket som möjligt!

Jag tror vi borde se dem som ett föredöme, och istället för att deppa ihop borde vi tänka på att vi i alla fall har en chans att överleva vintern.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0